India Reizen
Home > > Reizen naar India >

Reizen naar New-Delhi

  • india reizenDe luchthaven van New Delhi : neem geen riksja, ze zijn slechts een beetje goedkoper dan een normale taxi, maar leveren je vaak ergens bij een afgelegen hotel af ver buiten het centrum van New Delhi waar je niet naar gevraagd hebt. Nog voor je het bewaakte deel van de luchthaven van New Delhi uit bent zie je links (tussen de opdringerige hokjes van travel agencies) een hokje met "prepaid taxi" (een initiatief van de overheid om de taxi-maffia te beteugelen), daar koop je een ticket (210 roepies 's nachts), waarop de nummerplaat van de taxi staat die je naar je hotel brengt, geef dit ticket pas aan de chauffeur als hij je bij het gevraagde hotel heeft afgezet.
  • Reizen met de trein : trein tickets kopen in New Delhi : wij moesten in het centrale trein station van New Delhi de leugens doorhebben van 10 slimme Indiers die ons van het station gebouw probeerden weg te leiden naar hun eigen reisbureau of reisagentschap. Het speciale (en rustige) ticket loket voor buitenlanders ligt wel degelijk op het eerste verdiep van het treinstation en niet aan de overzijde van de straat of in Connaugt Place zoals iedereen je probeert wijs te maken.
  • Geld afhalen en euro's wisselen in New Delhi : op Connaugt Place in het nieuwe centrum van New Delhi zijn er enkele ATM bank automaten waar je met VISA bankkaart geld uit de muur kunt halen. Citibank heeft haar hoofdkantoor in een groot modern gebouw vlak achter Connaugt Square. De enige ATM muurautomaat die we vonden waar je met een gewone bankkaart (aangesloten op het Cirrus netwerk) geld kunt afhalen ligt aan de achterzijde van het centrale trein station (loop van aan de voorzijde over de brug over de perrons). Het lijkt erop dat buiten de echt grote steden in de rest van India nog niet veel muurautomaten te vinden zijn. Soms kun je in bankkantoren wel met je VISA kaart geld afhalen aan het loket.
  • Internet cafes in New Delhi : er is een internet cafe waar je kunt surfen op het net met een redelijke verbinding voor 10 roepies per uur in Paharganj, Main Bazaar.
  • Boeken : rond Connaught Place in het nieuwe centrum van New Delhi zijn heel wat boekenwinkels en straatkraampjes waar je Engelstalige boeken kunt kopen, bijna alle Lonely Planet reisgids titels en de Footprint en Rough Guides van India zijn er vlot te vinden, andere boeken zijn goedkoop, maar vooral beperkt tot werken over India
  • Ambassades in New Delhi : er is een ambassade van Oman (16, Olof Palme Marg, Vasant Vihar, telefoon 670215, 674798, 671704, 6140215, 6144798)
  • Turkmenistan Airlines in New Delhi : Blok N, BMC House, Connaught Middle circle, telefoon 3721085, 3721087, cozydeepika@mantraonline.com. Er is een vlucht New Delhi naar Asghabat op za, zo, 1140-15.35, 12690 roepies voor een enkele richting ticket. Ik zocht hun kantoor op omdat ik had gehoopt dat hun vluchten vanuit New Delhi even goedkoop zouden zijn als deze vanuit Asghabat (Turkmenistan), vanwaar je voor tickets van een paar euro duizenden kilometers kon vliegen. In omgekeerde richting bleken de vliegtickets echter een stuk duurder.
  • Reizen met openbaar vervoer, de trein van New Delhi naar Pushkar (Rajasthan) : een ticket kost ongeveer 180 roepies voor tweede klasse slaap trein, een ticket voor de express dag trein kost 600 roepies. Er worden kettingen met hangsloten verkocht op de perrons van het trein station van New Delhi, waarmee je rugzak kunt vastketenen op de nachttrein. Wat ze in India reizen in een tweede klasse trein wagon noemen zouden wij eerder als derde klas bestempelen : er zijn geen deuren aan de coupes en 8 personen per compartiment, niet echt veilig voor diefstal. Anderzijds is reizen met de Indische treinen op het vlak van gevaar voor ongevallen wellicht een stuk veiliger dan reizen in Indische bussen.