India Reizen
Home > > Reizen naar India >

Reizen naar Bikaner

  • india reizenBezienswaardigheden in Bikaner (Rajasthan) : Bikaner heeft een heel mooie oude stad met schitterende huizen in een niet-toeristische atmosfeer (Bikaner is een van de minst bezochte steden van Rajasthan), je kunt hier uren ronddwalen terwijl achter elke hoek van een steegje weer een prachtige haveli ligt. Vraag aan de riksjas om je af te zetten aan "Balla Bazaar", als je gewoon naar de Old Town vraagt, leveren ze je aan de poort in het drukke nieuwe stadsdeel af, vanwaar het nog een halfuur stappen is naar het mooie deel van de oude stad. Vanuit Bikaner kunnen kamelen safari's en tours in de omliggende steppe gemaakt worden vanaf 400 roepies per dag inclusief maaltijden. De kamers van het fort van Bikaner zijn heel mooi en echt de moeite waard. De rest van Bikaner is erg druk.
  • Fort van Bikaner : het fort van Bikaner is verrassend mooi van binnen, de kamers zijn echt de moeite
  • Budget Hotels en accommodatie in Bikaner : Hotel Harasar Haveli, bij Karni Singh stadium, telefoon 0151-209891-527318, heel proper middenklasse hotel dat echter flexibele prijzen heeft van 200-1000 roepies, lekker eten (en kip !) op mooi dak restaurant waar elke avond een folklore optreden is, het hotel organiseert ook kamelen safari's, vriendelijk personeel.
  • Geld wisselen : is heel moeilijk in Bikaner, er zijn geen wisselkantoren en ook de meeste hotels wisselen niet, je moet naar een ouderwetse bank gaan, er is slechts 1 ATM muur automaat waar je met kaart geld kunt afhalen in heel de stad (bij Punjab National Bank), maar die werkte niet toen ik er was.
  • Restaurants, uit eten : er zijn heel weinig restaurants in Bikaner, de weinige die je vindt hebben slecht eten, vleesgerechten zijn ook bijna niet te vinden (na het om religieuze redenen vegetarische Pushkar kun je wel een stukje vlees gebruiken)
  • Kolayat Fair (Religieus feest) : in het dorpje Kolayat (52km, 2u reizen met openbaar vervoer (lokale bus) vanaf Old Bus station, op het dak zitten is toegelaten), veel sadhu's, meer dan in Pushkar. Het Kolayat festival is niet-toeristisch, de fair is slechts op 1 dag echt de moeite om te bezoeken : de dag van de volle maan in november (valt samen met de laatste dag van de Pushkar Mela)
  • Internet cafes : er zijn heel wat internet cafés in Bikaner, oa op een pleintje ten noorden van het fort, je kunt er surfen op het net voor 15 roepies per uur.
  • Reizen met openbaar vervoer in Rajasthan - bus van Bikaner naar Jaisalmer : nacht bus of dag bus (vertrek 5.45 's morgens, aankomst 10.30am) vanaf Old Bus station, 110 roepies.