India Reizen
Home > > Reizen naar India >

Reizen naar Jodhpur (Rajasthan)

  • Bezienswaardigheden in Jodhpur (Rajasthan) : Jodhpur is een grote drukke Indische stad, het fort ziet er van de buitenzijde identiek uit als het fort van Jaisalmer, maar is binnenin veel mooier en niet meer bewoond (museum), het zicht op de blauwe huisjes waarvoor de oude stad van Jodhpur gekend is vanop het fort is schitterend. Naast het fort is een wandeling door het indigo-blauwe stuk van Jodhpur ook heel mooi (onder andere de film Octopussy werd hier gedraaid)
  • Ranakpur bezienswaardigheden : Ranakpur heeft een heel mooie Jain tempel met gesculpteerde zuilen. Na een half uur heb je die echter wel bezocht, zodat een hotel of accommodatie zoeken in Ranakpur niet echt nodig is. Als je toch goedkoop wenst te verblijven kun je er overnachten in de hele rudimentaire hokjes van de tempel (een soort ultra budget hotel waar je 10 roepies betaalt voor dekens, de overnachting zelf is gratis, 20 roepies voor een lekkere Thali maaltijd). De tempel van Ranakpur sluit om 17u, dus als je nog wat tijd wil hebben om ze te bezoeken kun je best ten laatste de bus van 7.30 nemen.
  • Restaurants in Jodhpur : Kalinga restaurant tegenover het treinstation van Jodhpur is heel lekker, een soort Indisch familie restaurant
  • Geld wisselen in Jodhpur : het is heel moeilijk om geld te wisselen in Jodhpur, er zijn geen wisselkantoren, geen ATM automaat waar je geld uit de muur kan halen. Jodhpur heeft enkel ouderwetse bureaucratische Indische banken.
  • Budget hotels en goedkope accommodatie in Jodhpur : Hotel Govind, bij het treinstation, kleine kamers voor 200 roepies per tweepersoonskamer double, niets bijzonders. Probeer misschien een van de nieuwe gastenkamers en budget hotels in de oude blauwe stad uit die touts je aanbieden als je met de trein/bus aankomt.
  • Reizen met het openbaar vervoer van Jodhpur naar Ranakpur en Udaipur : bussen vertrekken 's morgens om 5.30, 7.30 en 11.45 vanuit Jodhpur. Het is 5 uur reizen naar Ranakpur. Aan de tempel van Ranakpur (sluit om 17 u) passeert een bus om 18u30 en 19u30 naar Udaipur (3.5u reizen).