India Reizen
Home > > Reizen naar India >

Reizen naar Jaisalmer (Rajasthan)

  • india reizenBudget hotels en goedkope accommodatie in Jaisalmer (Rajasthan) : bij aankomst met de bus in Jaisalmer word je overvallen door verkopers van de gasthuizen en budget hotels die voor je vechten en elkaar proberen op afstand te houden met "don't listen to him, he's a tout !". Door de grote concurrentie kun je al een propere tweepersoonskamer krijgen met douche en WC voor 50-100 roepies, kamers in budget hotels in het fort zijn duurder en (soms) minder proper. Mooi en gezellig in het fort was wel Hotel Victoria, naast Hotel Shimla voor 350 roepies per tweepersoonskamer - double. Wij verbleven in Hotel Henna, heel propere kamers met zicht op fort en douche en WC voor 50 roepies.
  • Internet cafes : Jaisalmer heeft enkele kleine aanbieders van internet met soms verschrikkelijke verbinding, het beste cafe om te gaan surfen op het net was bij de (lekkere) German Bakery net buiten hoofdingang fort, 20 roepies per uur.
  • Geld wisselen in Jaisalmer : travel agencies - reisbureaus wisselen tegen 46.8 voor dollar, er is geen ATM muurautomaat om geld uit de muur te halen in Jaisalmer.
  • Reizen met openbaar vervoer van Jaisalmer naar Jodhpur : dag trein (reserveren niet nodig) vertrekt om 7.15am, tickets voor deze trein kosten slechts 45 roepies, aankomst in Jodhpur om 14u; er is ook een nachttrein vanuit Jaisalmer.
  • Kamelensafari : alle reisagentschappen en budget hotels bieden hetzelfde tour programma aan : eerst een stuk jeep, rest kameel, nacht in de "sand dunes" voor 200-600 roepies. Alle camel tours lijken dezelfde, maar toch moet je op een aantal zaken letten. Het beste lijkt mij met een gespecialiseerd agentschap te gaan (Sahara travels bij de main gate had heel goede aanbevelingen, maar eis wel dat Mr. Desert meegaat als gids, prijs was niet hoger dan elders 425 roepies). Voordeel van met een reisagentschap te gaan is dat je met de kameeldrijver-gids rechtsreeks afspraken kunt maken. Als je de kamelen tour boekt via een budget hotel, die gewoon enkele kamelendrijvers in onderaanneming inzet, dan lullen ze er maar wat op los en kun je moeilijk die kamelenjongens (die 100 roepies per kameel per dag krijgen) herinneren aan beloftes die niet door hen gemaakt zijn.