India Reizen
Home > > Reizen naar India >

Reizen naar Goa

 • india reizenBezienswaardigheden in Goa : De eerste dagen ben je betoverd door de palmen en de zee die zo'n rust uitstraalt die je elders in India zo moeilijk vindt. Alle kustplaatsen van Goa zijn op dat moment goed. Na enkele dagen begin je echter uit te kijken naar een badplaats die bij je past. Op Oud Goa na is Goa puur strandvakantie, buiten mooie palmen stranden en wat reizen met de scooter tussen witte kerkjes is er niets te zien of te doen. Het is de ideale plaats voor langdurige reizigers om te bekomen van de drukte in de rest van India. Rond Kerstmis voelt het dank zij de kerstsfeer ook een beetje als thuis.
 • Reizen naar Panjim : de oude hoofdstad van Goa is een stuk mooier en minder druk dan Margao, uitvalsbasis voor Oud Goa. De meeste budget hotels liggen in de 31 de janeiro straat, voor een dubbele kamer met bad betaal je 150-250 roepies. Het goedkoopste hotel is Venite 100 roepies per double, het beste middenklasse hotel is hotel Afonso (afonsoguesthouse@yahoo.com, 380 roepies per tweepersoonskamer) en Hotel Comfort (31 janeiro, nieuw, met TV, telefoon 228145, 400 roepies per double kamer). Er is een ATM muurautomaat bij het busstation waar je kunt geld uit de muur halen met een kaart aangesloten op het VISA of Cirrus systeem.
 • De mooiste stranden van Goa vind je in Vagator, Palolem en Gokarna.
  • De stranden van Anjuna en Vagator zitten eerder vol "ravers" en getatoeëerde en gepierste junkies, en is eerder een plaats voor mensen die houden van techno-fuiven en drugs, de sfeer is er nogal asociaal en er zijn weinig budget-reizigers die hier lang blijven.
  • De langdurige budget-reizigers (de "wereldreizigers") die in Goa komen kerstmis en nieuwjaar vieren verblijven tegenwoordig vooral in Palolem, Arambol en Gokarna. Gokarna is de nieuwe place to be, prachtige stranden en voorlopig nog heel rustig. Palolem heeft ook een schitterend strand, goede sfeer, maar is al goed uitgebouwd met meer dan honderd rieten hutten met zicht op zee tussen de palmen. Arambol is rustiger dan Palolem, goede sfeer en mooi strand. Het verschil met Vagator is bijvoorbeeld hoe kerstavond wordt gevierd, in Vagator is er een 36 uur durende techno-party, in Arambol een gezellige barbecue.
  • Baga is de mooiste badplaats van de grotere en drukkere toeristen resorts, waar je ook heel wat meer Indische middenklasse toeristen aantreft dan in de bovenstaande stranden van Goa. De enige reden om hierheen te gaan is als je meer luxueuze accommodatie en hotels zoekt. Aan de overzijde van de brug op het einde van het strand liggen mooie (duurdere) hotels die toch nog traditioneel zijn en karakter hebben.
 • Oud Goa : is zo ongeveer de enige echte bezienswaardigheid in Goa, een tiental oude Portugese kerken en kloosters in een mooie palmen omgeving. Oud Goa is Wereldpatrimonium van de Unesco. Er vertrekken continu bussen van Panjim naar Oud Goa, de bus reis duurt 30 minuten.
 • Anjuna woensdagmarkt : deze souvernirmarkt is niet echt de moeite, als je op alle stranden en badplaatsen al tussen de souvenirs stalletjes met handdoeken (let op kleuren gaan soms af), stoffen en olifantenbeeldjes je een weg moet zoeken naar het strand heeft heeft het weinig zin naar deze souvenir markt te gaan waar gewoon alle souvenir verkopers verzameld zijn. De enige die je niet kunt zien in de andere dorpen zijn de handvol oude hippies die enkel op deze markt hun toeristen kraampje hebben.
 • brommer, moto -en scooter verhuur in Goa : er zijn overal scooters, brommers en moto's te huur, prijzen verschillen sterk volgens de vraag (en dus hoogseizoen of laagseizoen) en het aantal dagen dat je wil huren (een week vinden zij het minimum), vanaf 80 roepies voor de goedkoopste 50cc brommer, over 150 roepies voor een 100cc scooter tot ongeveer 250 roepies voor een echte 350cc.
 • Kerst in Goa : de kerstmis versiering, die hoofdzakelijk bestaat uit een verlichtte ster; geen kerstbomen, wordt pas op 23 december bovengehaald, er zijn nachtmissen in de vele witte kerkjes op Goa op 24 december en de echte kerstperiode met familie bezoeken wordt gevierd in de week tussen kerstmis en nieuwjaar. Mijn belevenissen tijdens kerstmis in Goa kun je lezen bij de Reisverhalen India.
 • Internet cafes : er zijn overal internet cafes, zelfs in Palolem en Arambol, prijzen variëren van 25 roepies per uur in Panjim tot 50 roepies per uur surfen op het internet elders. De internetverbinding is over het algemeen heel goed via satelliet met Australie.
 • Reizen met openbaar vervoer van Goa (Panjim) naar Hampi (Karnataka) : Paulo Travels heeft een bus van Goa (Panjim) naar Hampi, je moet wel langs de weg aan de grens van Goa overstappen, zeer goede kwaliteit bus, bus tickets kosten 300 roepies voor een zetel, 400 roepies voor een bed; het is goedkoper in een kantoortje te boeken in de badplaats dan in hun kantoor in Panjim zelf. Bed plaatsen zijn niet zo aan te raden om te reizen op deze route, het is erg hobbelig en je ligt met 2 bij elkaar op 1 matras. De bus vertrekt 19u in Panjim, aankomst 9u30 in Hampi, je wordt afgezet vlakbij alle budget hotels. Het governement bus kantoor in Panjim heet Kadamba.