Georgië Reizen
Home > > Reizen naar Georgie > Reizen naar Poti (Zwarte Zee)

Reizen naar Poti

 • georgie reizenMaltakva Resort : oude Sovjet badplaats op een vijftal kilometer van Poti, nu een beetje in verval; afslag is ter hoogte van een opvallend Sovjet monument langs de weg Poti - Batumi, neem minibus nr 21/20 of 5, vlak voor het monument is er een sfeervol restaurant in het bos in Bokrijk stijl met goedkoop en lekker eten; zij kunnen je helpen met homestay, er zijn twee hotels
 • Accommodatie mogelijkheden in Maltakva :
  • Maltakva resort Hotel : triestig en sfeerloos Sovjet hotel complex op enkele honderden meters van smerig zandstrand (wel veel sprokkelhout voor kampvuur, en zand in tegenstelling tot de westelijke keienstranden, als dit strand zou gereinigd worden zou het wel heel mooi zijn), 30 lari per tweepersoonskamer (double), warm water en douche, maar desondanks overprijsd want geen zicht op zee, geen airconditioning, heel rudimentaire kamers en erg lawaaierig door de dunne muren.
  • Zalatoe Ozera Hotel (Golden Lake) : bij klein watersportmeer ten N van het Maltakva Resort, enkele witte rijhuisjes, telefoon 21422, duurder dan het hotel-resort zelve, 60 lari per nacht, maar veel betere prijs/kwaliteit, want hier ruime nieuwe kamers met airco, TV. Sfeer ook beter. Leuk hutten terrasje met restaurant naast de brug aan de overkant van het meer.
 • Paliostani : groot meer, behoorlijk ongerept, witte bergtoppen in de verte, niet de moeite tenzij je een boottocht maakt naar de overzijde met een van de vissers van het erlangs gelegen dorpje. Het Paliostani meer heeft geen strand maar zwemmen kan eventueel wel. Het Paliostani meer is bereikbaar als volgt : neem mini-bus 5 of 20/21 vanaf Poti centrum, stap uit aan kerkhof, loop door kerkhof naar achterzijde kerkje, aan de overzijde van het bruggetje ligt het meer.
 • Budget Hotel Kolheti : typisch Sovjethotel, 10 lari per nacht, pal in centrum van Poti op centrale plein tegenover opera, ruime kamers, geen stromend water (wel gevulde badkuip), vluchtelingen, administrator in kamer nr 218.
 • Internet café in Poti : in zijstraatje van het centrale plein, duidelijk uithangbord, 2 PC's, 3L/u
 • Boot - ferry naar Sochi in Rusland (zie ook reisgids Batumi) : op dinsdag vaart een kleine en snelle boot, de Kometa (50 dollar, vertrek rond 12am), op vrijdag vaart een nog steeds kleine maar tragere boot, de Svedlov (45 dollar, vertrek rond 19u). De boten vertrekken in Batumi en passeren dan via Poti alvorens door te varen naar Sochi. De Svedlov die ik nam was overladen en te klein voor de omstuimige zee. Vooral in augustus, als er veel tornado's zijn in de zwarte zee, zal het absoluut noodzakelijk zijn om kotstabletjes te nemen. Informatie in Poti telefoon 70142. In de straat die uitkomt op de passagiershaven zijn vlakbij enkele restaurants met buitenterras (zonder zicht op zee). In de vertrekhal is een wisselkantoor waar je geld kunt wisselen. Voor meer info contacteer Poti Port +995 (393) 20660, contact@potiseaport.com. Mijn belevenissen op de ruige ferry van Batumi naar Sochi kun je lezen bij de Reisverhalen Rusland.
 • Boot - ferry van Poti naar Odessa in Ukraine : de ferry maatschappij Ukrferry heeft ferries van Batumi en Poti naar Ilychevsk bij Odessa.
 • Reizen met openbaar vervoer : bus transport : Kutaisi - Poti (2u reizen, 4 lari, veel bussen en taxi's), Poti busstation - haven (minibus nr 2 of taxi voor 3 lari), Poti - Kobuleti (veel minibussen op doorreis naar Batumi, grenspost met paspoortcontrole halverwege bij binnenrijden Ajara, 3L, je kunt dit busje van de weg afzwaaien als het passeert voorbij Maltakva)