Georgië Reizen
Home > > Reizen naar Georgie > Reizen naar Oni (Racha)

Reizen naar Racha - Oni

 • georgie reizenBezienswaardigheden in Racha : in Barakoni is een mooi gelegen klooster kerkje langs de weg; de Ninotsminda kathedraal is ook zichtbaar vanaf de weg
 • Wijn : Naast Kakheti is ook Racha een geroemde wijnstreek in Georgie, de Khvanchkara wijn die er wordt verbouwd behoort tot de beste van Georgie
 • Bezienswaardigheden in Oni :
  * Joodse buurt : vroeger woonden hier veel Joden, de 6 Joden die nog overblijven hebben de sleutel van de sinagoge en het Joods kerkhof
  * wandeling : naar de twee dorpjes op de omliggende heuvel kun je een mooie wandeling maken
 • Budget hotel - hotels in Oni :
  • hotel : bij centrale plein, 500m noordwaarts van bushalte, werkt nog alhoewel de meeste inwoners dat niet lijken te weten, behoorlijk in verval, wellicht 10 lari per nacht (in elk geval niet meer waard)
  • homestay - bed and breakfast : in 2001 verbleef 2 maal een groep van 20 Amerikanen (vermoedelijk Iexplore) bij gastgezinnen, wellicht word je snel gevonden door de familie van Nino, Nona en Nana die vlak bij de bushalte wonen; een van de 3 dochters woont in Duitsland, de andere 2 dochters dromen ook van Duitsland of mensen die Duits spreken.
 • Shovi (Showshi) : enorm kuuroord 25 kilometer ten Noorden van Oni, op 1500m hoogte, nu grotendeels in verval, maar in de ongeveer 15 hotelgebouwen in de prachtige bergomgeving met besneeuwde toppen was vroeger wellicht plaats voor 1000 uitrustende arbeiders. Vijf gebouwen van de 20 werken nog gedeeltelijk als hotel van juni-sept, 15-17 Lari per nacht; rest is zwaar in verval. Net buiten het kuuroord waren arbeiders een gasthuis aan het restaureren. Temidden van de door koeien bevolkte grasvelden (en hotels) staat nog een zilveren Stalin beeld. Wellicht zijn er heel mooie wandelingen te doen in de richting van de Mamisioni pas, op 2800m hoogte, de grens met Rusland. Langs de weg Oni - Shovi zijn een tiental natuurlijke bronnen met soms erg zwavelhoudend drinkwater. Buiten op de marktdagen van Oni (do en zo) is er geen georganiseerd vervoer naar Shovi of het vlakbij (2 km) gelegen dorp Glola, ik betaalde 30 Lari voor een UAZ jeeptaxi, inclusief rondkijken een tocht van 6 uur.
 • Utsera : sanatorium bij waterbronnen, klein en vlakbij Oni op ongeveer 5km wandelen Oostwaarts, langs de weg naar Shovi.
 • Ambrolauri : heeft een sanatorium met warmwaterbronnen, 5km Noordwaarts van Ambrolauri city (klein) langs de weg naar Oni.
 • Reizen van Oni naar Tskhinvali (Zuid-Ossetie) : weg is in heel slechte staat, geen openbaar vervoer, probeer op de marktdagen van Oni (donderdag en vooral zondag) een rit te krijgen van marktkramers. Taxi kost 50 dollar. Vanuit Gori is er wel veel openbaar vervoer naar Tskhinvali en is het een halfuurtje reizen naar Tskhinvali.
 • Reizen naar Oni : vanuit het Didube station in Tbilisi is er een rechtstreekse bus naar Oni (12L), deze bus neemt de route Tqibuli - Ninotsminda - Ambrolauri - Barakoni - Oni. Je kunt ook een van de veel frequentere mini-bussen naar Kutaisi nemenen van daar naar Oni door reizen via een andere route. Vanuit Oni is dagelijks een grote bus naar Kutaisi (5 uur reizen, tickets kosten 5 lari, 8am, links zitten voor de mooiste zichten) en Tbilisi (8am)