Georgië Reizen
Home > > Reizen naar Georgie > Reizen naar Georgie : videoclips

Reizen Georgie : filmpjes


Vergeet niet je luidsprekers aan te zetten, want elk filmpje wordt begeleid door passend geluid.

Klik hier voor de Reisverhalen over GeorgiŽ en de Praktische Reisinformatie GeorgiŽ

Een Georgische Keipe 1 (1.9 MB)
Een Georgische Keipe 2 (1.1 MB)
Georgiers houden van feest. Als er vrienden of een gast (ikke) op bezoek komt, dan wordt de tafel overladen met lekkernijen, dan vloeit de wijn overvloedig en dan worden er traditionele meerstemmige liederen gezongen.

Kochioba (1.63 MB)
Een klein dorpje diep in de vruchtbare wijnstreek Kakheti viert feest. Tieners worstelen er aan de voet van het indrukwekkende Caucasus bergmassief onder begeleiding van traditionele muziek en het oog van de voltallige boerenbevolking.

Dato zingt 1 (1,73 MB)
Dato zingt 2 (1,96 MB)
Dato zingt 3 (1 MB)
Dato rijdt naar huis terug (1,4 MB)
Dato Gaganashvili is tenor in het Tsinandala koor en wordt in Telavi en omstreken vereerd door vrienden en familie voor zijn gouden stem. Tijdens het familiefeest ter ere van Kochioba slaagt hij er na 15 glazen wijn in nog steeds subliem te zingen onder eigen gitaarbegeleiding. En alsof dit nog niet moeilijk genoeg is rijdt hij daarna ook nog zelf als zingend de auto naar huis.

Georgian Legend (1,1 MB)
Het was rond middernacht toen ik wat later dan verwittigd bij deze familie arriveerde in een buitenwijk van Kutaisi. Ondanks mijn argumenten dat ik meer dan voldoende gegeten had op de busrit van Tbilisi waren ze niet te overhalen. Er moest en zou mij een uitgebreid feestmaal geserveerd worden zoals de Georgische traditie dat voorschrijft. Een gast is immers een geschenk van God en dergelijke geschenken moeten gekoesterd worden. Iedereen kleedde zich aan en de vrouwen begonnen met de bereiding van de maaltijd die omstreeks half drie klaar was. Als snel begon de wijn uitbundig te vloeien en al spoedig begonnen we traditionele meerstemmige Georgische liederen te zingen. Dit filmpje werd genomen rond half vijf 's nachts. De kinderen van het gezin zingen enthousiast een hit uit de musical Georgian Legend onder het (ondertussen al wat) slaperige oog van hun ouders.

In een Turkse Truck (2,8 MB)
De Armeense grenswachten regelden (onder dwang) een lift voor me bij een Turkse trucker die me met zijn tientonner en onder het bonken van luide Russische dansmuziek over erbarmelijke wegen Georgie binnenleidt.Georgische muziek : Videoclips Erisioni koor

Onderstaande videoclips zijn in hoge kwaliteit en daarom erg groot (sommige rond de 30 MB dus het kan even duren vooraleer ze te bekijken zijn). Ik vraag ook uitdrukkelijk aan webmasters en bloggers niet rechtstreeks naar de videoclips te linken omdat mijn toegestane bandbreedte anders snel zal op zijn, waarna ik genoodzaakt zal zijn deze prachtige Georgische zangers, muzikanten en dansers offline te zetten. Een link naar deze pagina zelf mag natuurlijk wel. De videoclips van het Erisioni koor zijn in het quicktime .mov formaat (klik om de player te downloaden moest het niet lukken ze zo af te spelen op je computer). De videoclip van Georgian Legend en het daarin optredende Erisioni koor is in Windows Media Viewer formaat.