China Reizen
Home > > Reizen naar China >

Reizen naar Noord West Yunnan

Reizen naar Weixi

 • china reizenBezienswaardigheden : Weixi is een heel rommelig Chinees boerenstadje vol rondrijdende traktoren dat behoorlijk afgelegen ligt aan de grens met Tibet. Er zijn mooie dorpen in omgeving die al een Tibetaanse cultuur hebben, alhoewel ze tot China behoren. Op zaterdagochtend is het markt in Weixi.
 • Er zijn 2 internet cafes in Weixi met redelijke verbinding waar je kunt surfen aan 3 Yuan per uur.
 • Weixi heeft twee hotels, alhoewel ik niet weet als ze buitenlanders accepteren, alhoewel de politie redelijk flexiebel leek in dit boerenstadje. Ikzelf logeerde bij een Tibetaans gastgezin.
 • Weixi is te bereiken vanuit Lijiang met de bus. De busreis duurt 7,5u. De bus vertrekt om 7u30 's morgens in Lijiang. Vanaf Judian volgt de weg een bergriviertje. Er is ook een slaapbus uit Kunming. De bus uit Lijiang rijdt door een schitterend woest landschap, maar kan wat smerig worden,
 • De weg van Weixi naar Deqin is erg de moeite en heel avontuurlijk, je passeert afgelegen dorpjes, volgt de kloof van de Mekong rivier en ziet heel mooi de overgang van het landschap naar Tibet. De bus vertrekt om 6u50 uit Weixi, zorg dat je naast de chauffeur zit (er is plaats voor twee reizigers naast de buschauffeur) als je niet wil smerig zijn van de vuile zakken die de dorpsbewoners via de bus vervoeren, zie in dat opzicht ook mijn reisverhaal over de bus reis uit Weixi.Reizen naar Deqin

 • china reizenBezienswaardigheden : Deqin zelf is niet zo mooi, het ligt nogal claustrofobisch tussen bergwanden. Het laaggelegen deel van Deqin is modern Chinees, in het bovenste deel staan houten varkensbakken naast huizen die vooral bewoond zijn door Tibetanen. De moeite waard in de omgeving van Deqin is de 6740 meter hoge Meili berg waar rond je kunt trekkings en wandeltochten maken. Ook in de onmiddellijke omgeving van Deqin zijn prachtige wandelingen mogelijk langs de kloof die de jonge Mekong door het bergachtige landschap snijdt. Vanuit Deqin kun je ook naar Tibet door reizen.
 • Budget hotels in Deqin : je kunt best overnachten in het Tibet Hotel. Volg de pijl met de naam van het hotel naar links bij het verlaten van het busstation. Je bereikt het hotel na ongeveer 100m. Het Tibet hotel ligt in hoofdstraat is nieuw en heel proper, met warme douches, een Frans toilet mét deur (een luxe hier !), heel propere kamers met TV. In de receptie hal van het hotel is een interessante kaart van de streek rond Deqin waarop je kunt zien hoe je bij de Meili gletcher geraakt. Het personeel van het hotel spreekt een beetje Engels en kan je toeristische info geven over Meili trekkings, wandelingen en wandeltochten in omgeving. Prijs per overnachting was 50 Yuan voor een tweepersoonskamer (double) en 30 Yuan voor een eenpersoonskamer (single)
 • Budget hotels : als het Tibet Hotel te duur is kun je ook een goedkoop budget hotel voor 15 Yuan per persoon per nacht vinden op de binnenkoer achter het A Dun Zi hotel. Wandel vanaf het busstation naar rechts. Het hotel bevindt zich 100 meter verder. De bedden zijn proper, maar het tapijt is smerig er is geen douche, geen stromend water (je kunt een wasbak vullen met de warm water thee thermos). Op de binnenkoer is er een openbaar Chinees groepstoilet , met het gekende gebrek aan privacy (geen deuren in het toilet).
 • Internet cafes : voorlopig is er nog geen internet cafe in Deqin
 • Wandelen in de bergen rond Deqin :
  • Met een openbare bus van 8u30 kun je reizen tot het dorpje op 7km van de Meili gletcher. Deze bus zou rond 16u terugkeren naar Deqin (informatie Tibet hotel).
  • Je hebt een schitterend uitzicht op de witbesneeuwde Meili berg vanaf het uitzichtpunt bij de gompa, op enkele kilometers (en dus mogelijk om erheen te wandelen vanuit Deqin) langs de hoofdweg van Deqin naar Zhongdian. Het zicht van tussen de kleurrijke bidvlaggen op deze schitterende berg is werkelijk de moeite.
  • Het wandel pad dat Noordwaarts Deqin uitloopt, loopt dood en je raakt er niet mee uit de vallei, dus geen zichten daar.
 • Reizen met openbaar vervoer : bus Deqin - Zhongdian, deze bus vertrekt om 7u30 en 8u40, kost 34 Yuan, de reis duurt 8 uur. Vooral in het begin een mooie rit, met schitterend zicht op de Meili berg en een pas van 4500m hoog. Met de bus van 7u30 (en soms ook die van 8u40) kun je in Zhongdian nog de aansluitende bus van 17u naar Lijiang nemen.Reizen naar Zhongdian

 • china reizenBezienswaardigheden : Zhongdian is een oninteressante moderne Chinese stad gelegen op een hoogvlakte op 3200m. Neem de vroegste bus uit Deqin zodat je hier niet hoeft te overnachten en direct kunt door reizen naar Lijiang.
 • Budget hotels in Zhongdian : Hotel Dian Li, heeft enkel Chinees uithangbord. Wandel vanuit het busstation van Zhongdian rechts tot aan het einde van de weg (vlak voor oude stad), dan links, het gebouw ligt 50 meter verder aan de rechterkant. Kost 50 Yuan per nacht (afgeboden van 80 Yuan). Het is een soort 4-sterren Chinees business hotel, wegens business hotel is er dan wel een karaoke bar, heel propere en chique kamers, luxe, badkamer, bedden met speciaal elektrisch verwarmde lakens, gratis zeep, champoo, tandenborstel, tandpasta, kam, schoenbinnenzolen, theezakjes, lucifers, ... alles ligt klaar met de naam van het hotel erop. Er is een zit WC (dus geen Frans hurktype) op de kamer, een verademing in China.
 • Internet cafe : er zijn op z'n minst 3 internet cafes in de straat van het busstation, 6 Yuan per uur surfen.
 • Reizen met openbaar vervoer vanuit Zhongdian : verschillende bussen per dag van Zongdian naar Lijiang, de laatste bus vertrekt rond 17u.