China Reizen
Home > > Reizen naar China >

Reizen naar Hong Kong

  • china reizenVisum voor HongKong : EU burgers krijgen gratis een stempel in hun paspoort die je toelaat 2 maanden in Hong Kong te verblijven. Je hebt dus geen visum nodig voor een reis naar HongKong.
  • Nieuw visum voor China : als je vanuit China een bezoek wil brengen aan Hong Kong en dan opnieuw verder reizen in China, heb je een double entry Chinees visum nodig of moet je een nieuw Chinees visum kopen in HongKong. Je Chinees visum wordt immesr afgestempeld aan de grens tussen China en Hong Kong. Gelukkig is het Chinees visum heel vlot verkrijgbaar in HongKong. De meest budget hotels en guesthouses organiseren de visa service voor je; een 60 dagen (2 maanden verblijf) Chinees visum kost 15 dollar voor aflevering na 3 dagen, als je het Chinees visum dezelfde dag wil hebben kost het meer. Visa voor China met 3 maanden geldigheid zouden ook makkelijk te krijgen zijn in Hong Kong.
  • Budget hotels in HongKong : overnachten is duur in Hong Kong. De goedkoopste accommodatie is een kleine kamer in een van de mansions die vol Indische en Afrikaanse handelaars zitten. Deze enorm rommelige gebouwen stikken van de kleine guesthouses en budget hotels met kleine kamers de grootte van een bed die 120 Yuan per tweepersoons kamer (double) kosten.
  • Reizen met vlucht van Hongkong naar Belgie : Hong Kong is niet meer de ideale plaats voor goedkope vliegtickets en vluchten die in sommige reisgidsen nog wordt beschreven. Een enkele vlucht van Hongkong naar Europa kost rond de 600 dollar.