China Reizen
Home > > Reizen naar China >

Reizen naar Yangshuo

  • china reizenBezienswaardigheden Yangshuo : samen met Dali staat dit stadje aangeschreven als een plaats waar rugzaktoeristen en backpackers op krachten kunnen komen. Het is er heel toeristisch met enkele straatjes vol terrassen, pubs, restauranten en goedkope budget hotels. Een autenthiek Chinees dorp hoef je in Yangshuo niet te zoeken. De omgeving van karst rotsen is echter heel mooi en Yanshuo heeft zich helemaal aangepast aan de wensen van de toeristen om die omgeving te verkennen : je kunt er fietsen huren, met riksja rondrijden, boottochten maken en elke grot of waterval heeft een bombastische Chinese naam met overeenkomstig duur toegangsticket gekregen. Enkele van de rotsen in Yangshuo zijn te beklimmen. En Yanshuo is verder ook wel een plaats, net als Dali, waar jonge onafhankelijke reizigers, na rond reizen in het binnenland van China, zich weer kunnen opladen met Westerse muziek, verhalen van Westerse mede reizigers en Westerse gerechten.
  • Budget hotels in Yangshuo : er is enorm veel keuze aan hotels, je wordt in het busstation opgewacht door verschillende aanbieders van vrije kamers; wij verbleven in Fawlty Towers Hotel, 40 Yuan voor een tweepersoons kamer (double) zonder airconditioning, proper maar niets bijzonders.
  • Reizen met openbaar vervoer van Yangshuo naar Hong Kong : er zijn verschillende maatschappijen die met de bus reizen van Yanshuo naar Shenzen (grens stad met HongKong op Chinees grondgebied). Alle bussen vertrekken rond 19u in Guilin en passeren om 20u in Yangshuo om de extra passagiers op te pikken. Tickets voor de reis kun je overal vlot boeken in Yangshuo, maar hou er rekening mee dat de prijzen voor tickets erg uiteenlopen. In de toeristische West street in het centrum van Yangshuo vroegen alle reisagentschappen 180-200 Yuan voor een ticket naar Hong Kong, terwijl wij in ons hotel Fawlty Towers slechts 130 Yuan betaalden. Bus komt aan om 9.30 's morgens in het busstation van Shenzen vanwaar je op straat bus 473 naar de grens met Hong Kong moet zien tot stilstand te zwaaien. De hotels in Shenzen zijn goedkoper om te overnachten dan HongKong, maar er is absoluut niets te zien.