China Reizen
Home > > Reizen naar China >

Reizen naar Kashgar (Xinjiang)

  • china reizenBudget hotels en accommodatie in Kashgar : Seman hotel : 15 Yuan per persoon in dormitory room (slaapzaal). Dormitory is echter een ruim begrip in China en kan een kamer van 8 met matrassen op de grond betekenen of een kamer van 2 met bedden als je het vriendelijk vraagt ! 60 Yuan voor een volledige dubbele kamer met WC; de WC's en douches in de gang zijn nogal rudimentair, de tweede verdieping van het hotel heeft last van de karaoke bar.
  • Openbaar vervoer in Kashgar : taxis in Kashgar hebben geen meter, maar kosten steeds 5 Yuan, je mag minder proberen.
  • Op 1 oktober, de nationale feestdag in China gebeurde er overdag weinig bijzonders, ik ben niet tot 's avonds gebleven, niemand wist te vertellen als er iets speciaals zou zijn op het Mao plein. Veel Chinezen zijn tijdens deze periode met vakantie.
  • Begin oktober is het klimaat in China nog aangenaam warm 27 graden overdag en 15 graden 's nachts. Een stuk warmer dan in Kirgizie van waar ik kwam via de Torugart pas.
  • Zondagsmarkt van Kashgar (Kashi) : is zeker de moeite, enorm mooi, de Uygurse cultuur en klederdracht lijkt veel sterker bewaard dan hun broeders in Centraal-Azie, de markt duurt ongeveer de hele dag, dus als je om 10u 's morgens op de markt aankomt ben je zeker nog niet te laat, ik vermoed dat de markt zelfs zijn hoogtepunt rond het middaguur heeft als iedereen zit te eten aan de vele straatkraampjes die laghman en andere Uygurse gerechten verkopen voor 1 Yuan per schotel. De Uygurse keuken is echter veel minder lekker dan Chinees vind ik en ik was de dikke stukken schapebout in rijst (Plov) na Centraal-Azie al behoorlijk beu gegeten.
  • Internet cafes in Kashgar : als je in het Seman hotel logeert kun je op het gelijkvloers en aan de overkant van het plein voor 10 yuan per uur langzaam internetten; een veel beter internet cafe is echter onderaan het blauwe gebouw van China Telecom op Renmin Xilu 169, waar je ongeloofelijke snelheden (tot 50KB/s) haalt voor 8 Yuan per uur, in de opengebroken straat die naar de oude stad van Kashgar gaat is nog een cafe voor 5 Yuan per uur
  • Andere markten en bezienswaardigheden in Kashgar : de Uyghurse nacht markt begint van zodra het donker is, op plein bij de moskee, goede rommelige sfeer met veel lawaai, in zijstraatje veel eetstalletjes met Uygur eten. Er is ook een Chinese markt, in zijstraat Renmin Xilu ter hoogte van Bank of China, heel lekker eten smiddags in een van de Chinese buffet stalletjes voor 5 Yuan.
  • John Cafe en Restaurant : als je andere backpackers (en er zijn redelijk wat rugzaktoeristen in Kashgar) wil zien moet je hierheen gaan om een bier te drinken en wat Chinees eten binnen te slaan. Het restaurant is verrassend lekker en redelijk goedkoop (15 Yuan per gerecht). Het eten in Oasis cafe restaurant en een ander Chinees restaurant op Renmin square was minder goed.
  • Kashgar Renmin Park : park achter het Mao beeld in het centrum van Kashgar, 2 Yuan inkom, na de zondagsmarkt in de namiddag (en misschien ook op andere dagen) zitten verschillende groepjes Uyguren hier rond flessen bier en Chinese vodka te luisteren naar een groepslid dat op de luit speelt. Het is een echte ongedwongen bluesy sfeer, die groepjes musicerende, zingende en dansende Uyguren, maar je komt best voor 17u, want dan is iedereen zo zat dat ze niet meer kunnen spelen noch zingen.