China Reizen
Home > > Reizen naar China >

Reizen naar Chengdu (Sichuan)

 • china reizenAankomst in Chengdu (Sichuan) : vanaf de luchthaven van Chengdu vullen zich continu bussen zich op die je voor 10 Yuan naar het luchthaven tickets kantoor brengen in het centrum van Chengdu.
 • Budget hotels in Chengdu : het Traffic hotel in het centrum van Chengdu is het meest volledige budget hotel dat ik ooit heb gezien :
  • het hotel heeft een winkel, 10 reisagentschappen gespecialiseerd in Tibet tours en reizen, kapper, massage, wasmachine, fietsen verhuur (15 Yuan om een fiets te huren voor een dag), internet cafe (12 Yuan om een uur te surfen op het internet), restaurant, ...
  • Voor 30 Yuan krijg je een bed in een overprijsde kleine, niet erg propere en donkere tweepersoons kamer zonder airconditioning.
  • Voor 40 Yuan krijg je een bed in een ruime, kraaknette en nieuwe driepersoons kamer met geruisloze nieuwe airconditioning en televisie; echte luxe accommodatie. De keuze is snel gemaakt !
  • Vergeet ook niet dat er ontbijt is inbegrepen in de overnachting prijs. De receptie van het hotel is niet erg vlot om dat te vertellen.
  • Ik ontmoette reizigers die vanuit het Sam Backpackers hotel waren overgelopen, het zou daar 40 Yuan kosten, maar veel minder in kwaliteit zijn.
 • Panda's bezoeken in Chengdu : Chengdu is het centrum van het onderzoek rond de Panda. Je kunt er een paar slecht onderhouden Panda's zien in de zoo, maar het loont de moeite wat verder de buitenwijken in te rijden naar het Giant Panda Reservaat. Met de fiets is het 2 uur rijden. Je moet er voor zorgen dat je vroeg komt want pandas hebben een dagcyclus die bestaat uit eten, slapen en spelen. Het spelen doen ze buiten in het Panda park en moet heel mooi zijn, het eten en slapen doen de panda's in een donkere kooi. Probleem is dat panda's slechts een halfuur spelen per dag, volgens het museum tussen 10u30 en 11u en volgens de toeristenboekjes rond 8u30am. Het is niet zo makkelijk je weg te vinden in het Giant Panda Reservaat park, maar vergeet naast de panda tuinen niet naar de nursery te gaan waar je baby pandas kunt zien (en voor 100 Yuan samen met een babypanda op de foto staan als je dit zou wensen).
 • Internet cafes in Chengdu : omdat het internet cafe in Traffic hotel behoorlijk duur is (12 Yuan voor een uur surfen op het internet) kun je beter naar de erachter gelegen studentenbuurt van de West China Medical Universiteit gaan waar een 5tal internetcafes naast elkaar liggen aan 2 Yuan voor een uur surfen op het internet. Deze internet cafes zijn 24/24 open.
 • Sichuan Hot Pot : toch een waarschuwing voor dit wellicht pikantste Chinese gerecht dat je zult vinden in China. De Sichuan provincie en gerechten staan bekend als zijnde heet en de Sichuan hot pot is hier het ultimum van. Na heel wat stokjes met groente en vlees in de olie van rode pepers gedoopt te hebben en gegeten, had ik vier dagen pijn aan mijn lever ! Paardrijden in Songpan was erdoor erg pijnlijk, want elke hobbel in het pad veroorzaakte pijnscheuten in mijn lever.
 • Reizen van Chengdu naar Tibet : ongeveer alle reisagentschappen (een tiental) die (de verplichte) tours en reizen naar Tibet organiseren liggen op het domein van Traffic Hotel, ze hanteren allemaal dezelfde prijzen : de goedkoopste oplossing is nu 1910 Yuan voor transport met taxi bus van het Traffic hotel naar de Chengdu luchthaven, een ticket voor de vlucht Chengdu Lhasa en een permit voor Tibet. Geruchten gaan de ronde dat een bus naar Tibet 2000 Yuan zou kosten ! Wellicht een poging van de Chinese regering om het overland reizen naar Tibet te ontraden. Met een slechte (voor buitenlanders) overprijsde bus zou je voor 700 Yuan kunnen terug reizen van Lhasa (Tibet) naar Chengdu (Sichuan).
 • Reizen met het openbaar vervoer van Chengdu naar Songpan : In de reisgidsen staat de 7am bus vanuit het ver Noordelijk in Chengdu gelegen Ximen busstation beschreven als enige mogelijkheid, maar ik ontdekte dat er om 8am (en ook 14.30) vanaf het bus station dat vlak naast het Traffic hotel ligt ook een bus vertrekt van Chengdu die stopt langs zijn reis route in Songpan. Tickets voor de bus kosten 75 Yuan. De reis weg van Chengdu naar Songpan is heel druk, bochtig en smal en zeker niet aan te raden met de fiets. Het is bijna 10 uur reizen van Chengdu naar Songpan, je kunt dus best de vroege ochtend bus nemen.
 • Reizen met het openbaar vervoer van Chengdu naar Chongqing : er vertrekken continu luxe bussen vanaf het Oost busstation (neem bus 49 van nabij Traffic hotel om er te geraken) voor een dure 111 Yuan ticket. Dank zij de moderne snelwag reis je met deze bussen 3 keer zo snel van Chengdu naar Chongqing als met de trein.