China Reizen
Home > > Reizen naar China >

Dong en Miao Dorpen

  • china reizenDong en Miao dorpen : Bezienswaardigheden : een van de nog echt landelijke gebieden van China, waar alle transport nog over aardewegen loopt en de Chinese stadsplanners de prachtige houten dorpen nog niet hebben verwoest met badkamertegelgebouwen met groen glas. De Dong en Miao zijn een heel vriendelijke ethnische minderheidsbevolking die hun eigen tradities wisten te bewaren in deze uithoek van China. De Dong hebben prachtige houten drum torens in hun dorpen. Heel leuk is ook dat je hier makkelijk kunt al liftend rond reizen van het ene houten Dong of Miao dorp naar het andere door af en toe op een tractor of een truck te springen. De omgeving rond de dorpen is prachtig groen met terras landbouw. Voor mij was dit door de combinatie van de prachtige Dong en Miao dorpen en de avontuurlijke vrijheid van het al liftend reizen mijn mooiste ervaring in China. Zorg ervoor dat je voldoende cash geld op voorhand hebt gewisseld of afgehaald, want ter plaatse wisselen is nogal problematisch, zelfs in grote steden als Kaili.
  • Budget hotels : zelfs in de kleinste Dong of Miao dorpen is een klein hotel met een paar kamers waar je voor 10 tot 20 Yuan per nacht rudimentair kunt overnachten.
  • Reizen naar Zhaoshing : het toeristisch meest populaire Dong dorp, maar desondanks nog heel ver af van Yangshuo, Lijiang of Dali. De toeristische interesse voor Zhaoshing is ook terecht, want het is een heel mooi houten Dong dorp met vijf drumtorens. Er zijn een vijftal hotels, en het is een beetje zoeken naar de drie hotels die niet in het zijstraat van de hoofdstraat liggen. Een van de meer verborgen hotels is Lulu, waar je lekker kunt Chinees eten bij de familie voor 15 Yuan per persoon en ze hebben ook internet waar je kunt surfen voor 10 Yuan per uur, luxinfeng@hotmail.com
  • Boek "Geweven Verhalen" : Als je meer wenst te lezen over de cultuur van de Miao in China, dan geeft dit boek van Ien Rappoldt je een schat van verhalen en foto's. Het behandelt de geschiedenis, tradities, economie, feesten en festivals, kledij, haardracht, sieraden, babyrugzakken, decoraties, motieven en textiel technieken bij de Miao. Het boek is geïllustreerd met prachtige foto's en uitgegeven bij Uniepers (ISBN 90 6825 267 4, tweede druk 2005, 64 pagina's)
  • Reizen naar Congjiang : rommelige stad die slechts bereikbaar is via stoffige aardewegen die tijdens het regenseizoen vaak onderspoelen met alle slipfiles tot gevolg. Er is slechts een hotel dat buitenlanders aanvaardt; 168 Yuan voor een tweepersoons kamer (double), maar je kunt afbieden tot 80 Yuan. In de hoofdstraat van Congjiang zijn er een nog een aantal hotels (moeilijk te herkennen, want niet echt een uithangbord, maar vraag na), een van deze kleine budget hotels gaf ons tijdens ons eerste bezoek een kamer voor 15 Yuan per nacht, maar weigerde ons overnachting te bieden tijdens ons tweede bezoek aan Congjiang omdat het hotel geen licentie had om buitenlandse reizigers te herbergen.
  • china reizenReizen naar Kaili : grote moderne Chinese stad, 2 ATM geldautomaten die echter niet werken op Westerse kaarten, veel internetcafes waar je kunt surfen op het internet tegen een kost van 1.5 Yuan per uur
  • Reizen naar Xining : leuk Miao dorp met goede mogelijkheden om te zwemmen in de propere rivier die door de prachtige omgeving van rijst terrassen kronkelt. Xining bestaat bijna uitsluitend uit houten huizen. Er zijn 2 budget hotels in Xining waar een kamer 40 Yuan per nacht kost. Dit is nogal duur voor accommodatie zonder stromend water, het personeel brengt emmers naar je kamer die ze halen uit de rivier. Je kunt afbieden op de prijs van het hotel tot 20Y als je er enkele dagen verblijft. Xining is na 4 uur reizen te bereiken met rechtstreekse bus (openbaar vervoer) uit Kaili.