China Reizen
Home > > Reizen naar China >

Paardentochten in Songpan

  • china reizenBezienswaardigheden en tours rond Songpan : Iedereen komt naar Songpan voor de tochten met paarden in de bergen, de horsetreks. Het is een van de enige plaatsen in China waar je zo makkelijk en snel georganiseerd een meerdaagse paardentocht kunt maken. Sonpan is een behoorlijk mooi Chinees dorp alhoewel de hoofdweg die erdoor loopt enorm verzadigd is van de bussen. Je kunt lekker gedroogd yak vlees kopen (de zwarte stukken yakvlees hangen overal uit) en yakthee in instant poeder (de smaak van yak thee uit zo een zakje stemt verrassend goed overeen met de verse yakthee en de zakjes zijn dus interessant om mee te nemen naar huis om de thuisblijvers de thee te laten proeven). Het mooiste deel van Songpan ligt tegen de westelijke heuvel aan onder de tempel op de klif, eronder is de mooiste houten brug en wat gezellige openlucht theehuisjes.
  • Geld afhalen en wisselen : is praktisch onmogelijk in Songpan, banken willen geen dollars wisselen. Je enige kans om cash te wisselen zijn de paardentocht reisbureaus die na afbieden je een slechte wisselkoers geven voor je dollars.
  • Paardentrekkings en tours : er zijn twee agentschappen in Songpan die tegenover elkaar liggen op een pleintje. Tussen de trekkings met paarden die ze aanbieden is er geen verschil in prijs noch kwaliteit. De paarden gidsen zijn bij beiden eenvoudige herders uit de omliggende dorpen. De prijs voor een tocht is 80 Yuan per dag. In deze prijs is alles inbegrepen voor de trekking : dekens, regenkledij, paarden, tenten, eenvoudige maaltijden in de bergen. Hou rekening dat Songpan op 2850 meter hoogte ligt en Chengdu op 500 meter, en dat de meeste trektochten naar hoger gelegen gebieden gaan en wat acclimatisatie dus aan te raden is. Als je vanuit het Noord-Westen van China naar Songpan bent gereisd dan ben je al geacclimatiseerd op hoogte. De tochten zijn erg populair en toen ik er was vertrokken ongeveer 50 reizigers per dag (in groepjes van 6). Het is een leuke afwisseling eens in de natuur te zijn na al die Chinese steden; daarenboven zijn de treks heel vlot georganiseerd, je boekt op de dag van aankomst en kunt de volgende ochtend al vertrekken op paarden tocht. De agentschappen hebben een handige laundry service waardoor verse kleren je bij terugkomst liggen op te wachten.
  • Budget hotels in Songpan : er zijn verschillende goedkope hotels voor de behoorlijk grote hoeveelheid rugzak reizigers die voor de paardetrektochten komen.
    Ik verbleef in Linye Binguan Hotel , geen uithangbord, in bocht niet ver van noorder poort van Sonpan, kamers kosten 20 Yuan per bed in een propere (en zelfs redelijk luxueuse) tweepersoonskamer, jammer genoeg loopt het niet zo goed met de watervoorziening, soms is er geen water in het hotel.

Routes trekkings met paarden

china reizenEr zijn 3 standaard trekkings :
  • Dorpen in de omgeving van Songpan : 2 dagen, inclusief een grote waterval.

  • Natuurpark : trekking van 3 dagen, inkom voor park is jammer genoeg heel duur en het park schijnt heel toeristisch te zijn.

  • Snow mountain : 4 dagen trektocht; de tocht die ik het liefst had gedaan, maar zonder enkele dagen acclimatisatie in Songpan meteen al naar 4800 meter hoogte reizen leek mij niet aan te raden, enkele andere reizigers hadden geklaagd over barstende hoofdpijn door de hoogteziekte.