Zweden Reizen & Vakantie
Home > > Reizen naar Zweden > Reizen Dalarna

Informatie over (ski) vakantie en reizen naar Sälen en de Dalarna regio in Midden Zweden, samen met enkele tips over vakantiehuizen en een verslag van de grootste langlauf (cross country ski) wedstrijd ter wereld : de Vasaloppet.

Dalarna

Vasaloppet

photo of zweden dalarna meer bij mora tijdens langlauf ski wedstrijd vasaloppet
  • Vasaloppet : deze indrukwekkende langlaufwedstrijd, waarbij 15.000 deelnemers 90 kilometer van Sälen naar Mora afleggen, vindt elk jaar plaats de eerste zondag van maart. Het parkours vormt ook een mooie boswandeltocht die je in de zomer kunt doen, het pad loopt van Sälen, via Smågan, Mångsbodarna, Risberg, Evertsberg, Oxberg, Hökberg, Eldris naar Mora.
  • Inschrijven en informatie over de langlaufwedstrijd vind je op vasaloppet, langlauf ski wedstrijd in Dalarna, Midden Zweden .
  • Vasaloppet 2003 : Wij namen een kijkje maar beklaagden ons niet te hebben deelgenomen. Er langlaufen immers ook heel wat beginnelingen die enkel de bedoeling hebben de 90 kilometer uit te langlaufen, ook al hebben ze er meer dan 10 uur voor nodig. De start is rond halfacht 's morgens op een vaste plaats enkele kilometers buiten Sälen, daarna sta je met de wagen in een ellenlange file op de weg naar Mora, die op bepaalde plaatsen erg dicht langs het langlaufpad loopt, zodat je kunt uitstappen en een kijkje nemen. Het was behoorlijk koud, -10 overdag en -20 's nachts.

 


Sälen

  • Sälen is een van de grootste Zweedse skicentra, maar eigenlijk niet meer dan een behoorlijk lelijk dorp, bestaande uit een hoofdbaan en enkele winkels rond het tankstation.
  • De verschillende skicentra in de omgeving zijn klein, maar heel goed verlicht (het is er nogal donker in de winter).
  • Skistar reisagentschap in Salen, Zweden is een van de grotere reisagentschappen gespecialiseerd in wintertoerisme in Sälen.


Meer dan 1200 foto's en filmpjes over Zweden en 29 andere landen vind je op de Fotografie pagina