Reizen Rusland videoclips
Home > > Reizen naar Rusland : video clips

Reizen Rusland : filmpjes


Vergeet niet je luidsprekers aan te zetten, want elk filmpje wordt begeleid door passend geluid.

Klik hier voor de Reisverhalen over Rusland en de Praktische Reisinformatie RuslandOp champignonjacht (1.4 MB)
Na de zondevloed van een lentetornado liggen de bossen in de omgeving van Sochi er perfect bij voor een speurtocht naar champignons, een favoriete hobby van veel Russen. Een leraar Engels uit Sochi en zijn Azerbaijaanse vriend nemen me gastvrij mee naar hun angstvallig geheimgehouden vindplaatsen diep in het bos waar we rotte boomstronken ontdekken vol lekkernij.

Noord-Siberisch dorp (1.6 MB)
Begin juni schommel ik vijf dagen en nachten op de trein van het subtropische Sochi naar het arctische Vorkuta. Hoog in Noord-Rusland hobbelen desolate houten dorpjes voorbij het treinraam, terwijl de toendra steeds verder oprukt.

Feest in Vorkuta (1 MB)
Het is midden juni. In Vorkuta, hoog in het Noorden van Rusland is het nog steeds winter, maar dit houdt hen niet tegen de nationale feestdag in openlucht te vieren. Tussen twee sneeuwbuien door treedt een folkloregroepje op dat de dikke bontjassen van de plaatselijke baboushkas aan het waggelen brengt.

Afvaart op de Ob (1,89 MB)
Onder begeleiding van statige marsmuziek vaart de boot langzaam de haven van Salekhard uit. De 11 dagen durende reis brengt een overvolle lading boeren, vissers en arbeiders 2600 kilometer zuidwaarts over de Ob, een bootreis van Noord-Siberie naar het hart van SiberiŽ, Omsk.