Reizen Video Clips
Home > > China Video Clips

Reizen naar China : video clips


Vergeet niet je luidsprekers aan te zetten, want elk filmpje wordt begeleid door passend geluid.

Klik hier voor het Reisverhaal China en de Praktische Reisinformatie ChinaDansen voor Mao (0.85 MB)
Ochtendgymnastiek (2.58 MB)
Het is 7 uur 's morgens. In de miljoenenstad Guiyang warmen geestdriftige koppeltjes zich op met stijldansen onder het Mao-standbeeld alvorens zich naar het werk te begeven. Ook op het grote plein ernaast worden duchtig nieuwe pasjes ingeoefend onder het oog van de dansleraar in het wit, terwijl wat verderop gymnastiek wordt gedaan met kleurrijke lampignongs.

Fietsen in Chengdu (2.78 MB)
China telt 300 miljoen fietsrijders. In Chengdu, een Zuid-Chinese stad met bijna 10 miljoen inwoners heb je dan ook voortdurend het gevoel aan een massafietstocht deel te nemen. Een filmpje genomen vanop de fiets.

Beijing Eetmarkt (1.7 MB)
In een zijstraat van het moderne Wangfujing shoppingmallstraat worden lekker gebraden schorpioenen, sprinkhanen, slangen, larven en ander ongedierte aan de man gebracht. Een aangename plaats om 's avonds het buikje te vullen.

Beijing Theater (2.45 MB)
In een der oudste theaters van Beijing, verscholen in de kleine steegjes, onderga ik de voorstelling van traditioneel Chinees theater, een combinatie van middeleeuwse figuren en acrobatie. Vooral de muziek zorgt voor een bevreemdende ervaring.

Noodles (1,33 MB)
Een handige noodlessoepverkoper in Yangshuo bewijst zijn kunsten door op bewonderenswaardige wijze en met de nodige show noodles te rollen.

Dong optreden(1,62 MB)
In Zhaoshing, een dorpje van de Dong minderheid in Zuid-China, heeft de voltallige dorpsgemeenschap zich verzameld voor een traditioneel optreden met vreemdsoortige panfluiten.

Kampvuur in Songpan(1,07 MB)
Na een vermoeiende paardentrektocht in de bergen rond Songpan ontsteken de paardenmenners 's avonds een kampvuur en zingen liederen.