Reizen videoclips
Home > > Iran reizen video clips

Reizen naar Iran : filmpjes


Vergeet niet je luidsprekers aan te zetten, want elk filmpje wordt begeleid door passend geluid.

Klik hier voor de Praktische Reisinformatie IranTabaksvrouwen in Minab (1.67 MB)
Visvrouwen in Minab (1.24 MB)
De Minab Markt (1.73 MB)
Waterpijpende tabaksvrouwen en visvrouwen op de traditionele markt in Minab, een dorpje aan de Perzische golfkust ten Oosten van Bandar Abbas in Zuid Iran.

Traditioneel Theehuis in Kerman (1.15 MB)
Iran is het land van de schitterende theehuizen, waarvan de beste ondergebracht zijn in eeuwenoude Hammams zoals hier in Kerman. Als je geluk hebt (zoals ik) is er traditionele live muziek van Tumbek en Daf.

De bazaar van Kerman (0.7 MB)
De overdekte markt van Kerman is een van de mooiste van Iran.

De citadel van Bam (1,57 MB)
Panoramisch zicht vanop de top van de citadel van Bam in het woestijnachtige oosten van Iran net voor het uitbreken van een zandstorm.

De nauwe steegjes van Yazd (1,67 MB)
De oude stad van Yazd, in het Oosten van Iran, heeft een prachtig doolhof van nauwe steegjes waarin je makkelijk verdwaalt. Een korte wandeling door een van de mooiste steegjes.

Moharramoptocht 1 (1,21 MB)
Moharramoptocht 2 (0,75 MB)
Moharram rouwspel (1,11 MB)
De eerste maand van het moslimjaar is traditioneel een maand van rouw voor de Shia moslims van Iran. Bijna 1500 jaar geleden streed hun leider Imam Hussein immers dapper maar tevergeefs tegen de Ommayaden in de slag van Kerbala. De hele maand Moharram worden er rouwoptochten gehouden door de straten en worden rouwspelen opgevoerd. De filmpjes zijn genomen in Tehran tijdens Moharram 1423.