Reizen Video Clips
Home > > Reizen Dubai en Arabische Emiraten Videoclips

Reizen naar Dubai & Arabische Emiraten : Videoclips


Vergeet niet je luidsprekers aan te zetten, want elk filmpje wordt begeleid door passend geluid.

Klik hier voor de Reisverhalen Arabische Emiraten en de Praktische Reisinformatie Arabische EmiratenDeira souq 1 (1.01 MB)
Deira souq 2 (1.18 MB)
In de drukke souq van Deira, het bruisende oude hart van Dubai, kun je alles kopen. Tussen de vele kleine winkeltjes (die echter een voor een fabriekswinkeltjes zijn) door lopen dan ook handelslui uit de hele wereld. De filmpjes werden genomen tijdens de muezzin vanaf een van de weinige terrasjes (hier van een shashlik bar) die er te vinden zijn.

Overzet Deira - Bur Dubai (1.6 MB)
Met een van de vele houten bootjes vaar ik de rivier over die Deira scheidt van Bur Dubai, het andere deel van de oude stad van Dubai. In de achtergrond zie je in de verte de moderne torens van Dubai verrijzen, en de oude windtorens van Bur. De twee houten banken van het bootje zitten volgeladen met Indiers, Iraniers, Fillipijnen, Pakistani, Russen en andere handelaars op koopjesjacht.

De Burj Al Arab (1.07 MB)
Een zicht vanop het strand bij zonsondergang op de Burj Al Arab. Dit zevensterrenhotel is het hoogste (321 meter) en een van de duurste ((kamers *vanaf* 1000 euro/nacht) hotels ter wereld. Mindere stervelingen (alhoewel ...) zoals ik die zelfs de 20 euro om een nieuwsgierige blik te mogen werpen op het gelijkvloers niet kunnen betalen kunnen toch genieten van de prachtige aanblik vanaf een nabijgelegen strand. Behalve die decadente (en boring) cijfertjes over hoe duur en luxeus het is, moet ik toch bekennen dat het een erg mooi architecturaal meesterwerk is. Ondanks het feit dat het pas in 1999 gebouwd werd is het nu al de nieuwe symbool van Dubai geworden.

Op weg naar Liwa (0.74 MB)
De duinen van de Liwa oase (0.67 MB)
De weg naar de Liwa oase is nieuw, zoals de meeste wegen in dit olielandje. Naast zandvlagen flitsen ook Emiratis voorbij in hun lievelingsvoertuig : een full option Toyota Landcruiser stationwagen. In het tweede filmpjes zie je de pracht van de zandduinen in de Liwa oase. In de verte is wellicht ergens de grens met Saoudie Arabie en de desolate zandbak die het Lege Kwartier genoemd wordt.

Piramids Shopping Mall (1,87 MB)
Naast de vele kleine winkeltjes in het gezellige oude en multiculturele stadsdeel van Dubai, is de stad ook bekend voor het grote aantal veelal luxueuse shopping malls. Je ogen uitkijken naar luxe zul je in elk geval in het Piramids Shopping Centre waar alles (wat had je gedacht ?) in het teken van het oude Egypte staat. Hier een blik op enkele winkeltjes en het prachtig met hierogliefen versierde piramideplafond.