Ukraine Reizen
Home > > Reizen naar Ukraine > Trein Reis Kiev - Odessa

Reizen met de trein van Kiev naar Odessa

  • ukraine reizenUkrainse treinen zijn schitterend verzorgd, zelfs in de tweede klasse (vraag 'coupe'), een ticket voor de trein van Kiev naar Odessa kost 59 Hv, tickets te kopen een dag op voorhand in het train-advance office in het centrum van Kiev (naast Hotel ekspress, Bulvar Taras Shevchenka 38/40).
  • Vertrek van de trein om 20u51 uit Kiev, aankomst in Odessa om 8u08.
  • Veiligheid op treinen in Ukraine : het is behoorlijk veilig op de trein in Ukraine. Elke wagon heeft een provodnik bediende die verantwoordelijk is voor zijn wagon en lakens verkoopt aan 5 Hv. Coupes van 4 personen. Als je op het onderste bed in de coupe ligt kan de bagage in een stalen bak onder de bank waarop je ligt, zodat ze zeker niet kan verdwijnen als je erop ligt te slapen. Er zijn geen raampjes die uitzien op de gang, wat extra veiligheid geeft. De deur kan op slot, maar kan door dieven eenvoudig met een driehoekssleutel geopend worden, daarom is het van belang het ijzeren klepje linksboven de deur uit te trekken die de deur mechanisch blokkeert als ze 's nachts de deur zouden proberen te openen.
  • Er is op de trein thee te krijgen bij de provodnik (kost 1,2 Hv), op het einde van de gang van elke wagon is een grote boiler (samovar) met gratis kokend water. Voor langere treinreizen in Ukraine neem je best veel eten mee omdat meestal de massale etensvoorraden die de Ukrainers en Russen meesleuren worden gedeeld onder de coupe-genoten en je anders een zielige indruk maakt. Nadat alle medereizigers van je coupé hun zakken vol met eten hebben uitgespreid over de tafel, ontstaat er een feestmaal.
  • Mijn belevenissen op de trein van Boekarest naar Kiev kun je lezen bij de Reisverhalen Ukraine.