Iran Reizen
Home > > Reizen naar Iran > Reizen naar Yazd

Reizen naar Yazd

  • iran reizenBezienswaardigheden in Yazd : heel leuk om door de oude steegjes van Yazd te dwalen, vooral rond de hoge windtoren Bagh-e-Doulat is er een erg mooie buurt met bruggen over een uitgedroogd riviertje. De zoroastrische tempel van Yazd is niet zo bijzonder (enkel een mooi vuur).
  • Internet cafes : Issatis tegenover de Zoroastrische tempel is heel goed, vriendelijk en vooral heel snelle internet verbinding (30 KB/s via satteliet), surfen kost 15000/u, ze hebben internet telefoon aan 1200 Rial/minuut naar Belgie; bij de moskee is ook een vriendelijk internet cafe met extreem trage verbinding.
  • Theehuis in Yazd : er is een nieuw traditioneel theehuis in een oude gerestaureerde hammam in de bazaar, ten NW van Khomeini, mooi maar een beetje veel licht.
  • Budget hotels - hotel in Yazd : Aria, 45000 per tweepersoons kamer, rustige betonnen binnenkoer met stoeltjes en thee. Er is een nieuw traditioneel hotel in de Panjeh Ali bazaar : Malek Hotel, www.malekhotel.com, info@malekhotel.com , Gheyam street, telefoon 351-28200, 6261478, 6261479, een paar heel mooie traditionele kamers met Perzische motieven, wel nogal duur 35 dollar voor tweepersoons kamer en 70 dollar voor vijfpersoons kamer, maar prijzen zijn onderhandelbaar; er is ook een mooi traditioneel restaurant op de binnenkoer met fontein.
  • Gratis fietsenverhuur : op een pleintje waarvan ik de naam ben vergeten kun je gratis fietsen huren, een goed idee om daarmee naar de towers of silence te gaan.
  • Reizen met openbaar vervoer : de nachtbus van Yazd naar Bandar Abbas : de bus vertrekt om 19u en komt aan in Bandar Abbas om 6u 's morgens, tickets voor deze bus kosten 20400 Rials.