Iran Reizen
Home > > Reizen naar Iran > Reizen naar Bandar Abbas

Reizen naar Bandar Abbas

  • iran reizenBezienswaardigheden in Bandar Abbas : Je kunt een uitstap maken met de boot naar Hormoz, Gheshm en Kish. Bandar Abbas zelf is niets bijzonders en komt zelfs beetje gevaarlijk over met de vele drugsverslaafden, bedelaars en gauwdieven. Wel veel vrouwen met rode snavelmaskers in de straten.
  • Internet cafes : in het luxueuse (voor Iran) shopping center op Khomeini street ter hoogte van Emam Musa, 15000 Iraanse Rials per uur.
  • Hormoz eiland : een uitstap per boot voor tien personen kost 6000 Rial per persoon, 30 minuten varen, geen toeristen zelfs geen Iraniers op vrijdag, Portugese burcht is enige dat er te zien is, zoek de gids die de sleutel heeft van de mooi verlichte gewelven van de watercisterne en de gevangenis; als je verder de kustweg volgt kom je bij mooie zoutmeren en velden met woeste bergen in de achtergrond.
  • Minab markt : anderhalf uur met shared taxi, kostprijs 7000 rial, mooie markt op donderdag met veel traditionele vrouwen met snavelmaskers die ongegeneerd aan het kettingroken zijn met hun waterpijpen. De markt ligt een eindje van de bazaar weg op een braakliggend ommuurd terrein langs de weg.
  • Budget hotels - hotel : rond de bazaar zijn heel wat mosaferkhunes, ik sliep in een op 17 shahrivar straat, 30000 rials per kamer, smerig; hotel Safa vroeg 35000 rial en is beter.
  • Reizen met de bus van Bandar Abbas naar Bam : er zijn veel bussen naar Bam, want Bam ligt op de weg naar Zahedan.