Iran Reizen
Home > > Reizen naar Iran > Reizen naar Isfahan (Esfahan)

Reizen naar Isfahan (Esfahan)

  • iran reizenBezienswaardigheden in Isfahan : vooral de prachtige bruggen, de bazaar en het Khomeini Plein. Isfahan zelf is eigenlijk een gewone grote stad zonder het historisch oude centrum dat ik verwacht had, op dat vlak een beetje teleurstellend.
  • Theehuizen : de theehuizen van Isfahan zijn schitterende plaatsen om uit te rusten en prachtig ingericht, vooral het kleine theehuis in het midden van de Chuli brug genoot mijn voorkeur, op Shohada square is een groot en mooi traditioneel theehuis waar je in tegenstelling tot de andere theehuizen ook kunt eten (lekkere gebraden aubergines en andere traditionele gerechten).
  • Nomaden bezoeken rond Isfahan : Iraj Riahi is een vriendelijke tapijtverkoper (Khomeini Plein) die goed Engels spreekt en goede contacten heeft in enkele Lori dorpen waar hij zijn tapijten koopt. Hij toonde mij een duizend tal foto's van de vele kleine groepen toeristen die hij voor 20-40 dollar per persoon per dag (inclusief transport en naargelang grootte groep) meenam. Voor zijn excursies naar de nomaden is hij is te contacteren op iraj_riahi@yahoo.com, telefoon 091-33131373, 98-3112204860, http://travel.iran.free.fr
  • Internet cafes : in hotel Amir Kabir staan 2 computers waar je voor 15.000 per uur kunt internetten, twee niet-opdringerige tapijtwinkels bij Khomeini plein in het centrum van Isfahan hebben een goedkope email computer voor 8000/u.
  • Budget hotels - hotel in Isfahan : Amir Kabir, proper en populair bij de travellers community, 30000 rial per tweepersoonskamer, 20000 per bed in dormitory slaapzaal, eigenaars niet zo vriendelijk.