Mongolie Reizen
Home > > Reizen naar Mongolië > Terkhiin Tsagaan Nuur (White Lake)

Terkhiin Tsagaan Nuur meer (white lake)

  • mongolie reizenOvernachten rond het Terkhiin Tsagaan Nuur meer : er zijn 2 toeristische Korgo yurtenkampen bij het Terkhiin Tsagaan Nuur meer (10 dollar per persoon per nacht, avondmaal 7 dollar, lunch 5 dollar, ontbijt 3 dollar, het kamp bij het meer heeft een veel mooiere ligging dan dat bij de vulkaan, boottocht mogelijk op meer). Vlak naast het Korgo kamp aan het meer ligt een rudimentairder kamp dat ons 15 dollar per persoon zonder eten vroeg, wellicht onder invloed van onze jeepchauffeur die op een commissie aasde. Als je een halfuurtje langs het meer wandelt na het tweede yurtenkamp kom je bij twee yurten terecht en een klein "guesthouse" bordje, de 2 families kruipen samen in 1 yurt zodat je voor 4000 Tugrik per persoon per nacht zonder eten of 7000 Tugrik per persoon per nacht met eten er kunt verblijven. Als je geluk hebt komt de familie je met hun paarden al tegemoet als ze je gezien hebben. Heel vriendelijke mensen.
  • Korgo Vulkaan : de wandeling vanaf het meer naar de vulkaankrater is zeker de moeite; voor de vulkaan die goed herkenbaar is aan de afgeknotte kegel ligt een ruig gestold lavaveld waar je doorheen kunt klauteren; je kunt ook langs het jeeppad wandelen dat eromheen loopt. Vanaf Korgo is het 1.5u wandelen. Aan de voet van de vulkaan verkopen enkele mongoolse families zoute melkthee en zelfgemaakt bessensap. Vergeet niet een blik te werpen in de diepe krater.
  • Drinken : als je niet in Korgo verblijft is het terras met zicht op het meer wel heel interessant om er een pintje te drinken 1500 per 0.5 liter; een fles water is duur 1000/0.5 liter. Breng zelf water of zuiveringstabletten mee, want het Korgo kamp is de enige plaats waar drinkwater te vinden is ! Van de zoute melkthee die de yurtmongolen voortdurend drinken krijg je eerder meer dorst.