Mongolie Reizen
Home > > Reizen naar Mongolië > Reizen naar Kharkhorin & Karakorum

Reizen naar Kharkhorin ( Karakorum)

  • mongolie reizenReizen met openbaar vervoer van Ulaan Baatar naar Kharkhorin (Karakorum) : er zijn geen bussen, wel groeps-jeeps die vertrekken als ze vol zijn, tickets kosten 10.000 per persoon voor de reis, je zit met 4 personen op een krappe achterbank, het is 8 uur reizen.
  • Budget hotels en accommodatie : in de velden aan de rand van de stad liggen een vijftal yurt tentenkampen, het dichtstbijzijnde groepje van 6 yurten stemde in na onderhandelen met de prijs van 5 dollar per persoon per nacht. Omdat alle yurten volzet waren werden we ondergebracht in de "zolderyurt" tussen de planken en yurtonderdelen.
  • De Stupa van Karakorum bezoeken : er is een groot plein met stupa, heel toeristisch, grote souvenirwinkel, niet zo bijster interessant als je al eerder een boedhistische tempel hebt gezien. Dit is een van de enige boeddhistische tempel die er nog is in Mongolie.
  • Reizen met openbaar vervoer van Kharkhorin (Karakorum) naar Tsetserleg : er zijn geen bussen, jeeps vragen 50.000 en weigeren die prijs te zakken. Omdat je nog betrekkelijk dicht bij Ulaan Baatar zit kun je beter langs de baan vanuit Ulaan Baatar liften ter hoogte van de brug (plaats waar lokale bevolking komt liften). Omdat Kharkhorin - Karakorum niet langs de hoofdweg vanuit UlaanBaatar naar het Westen ligt is er niet zo veel transport waarmee je kunt reizen.