Kirgizie Reizen
Home > > Reizen naar Kyrgystan > Algemene Reisinformatie Kirgizie

Reis informatie Kirgistan - Reizen naar KirgiziE

Geld wisselen

  • kyrgyzstan reizenDe zwarte markt is de moeite niet in Kyrgistan, te weinig verschil in koers en teveel kans om opgelicht te worden.
  • Wisselkoers Kirgizie : 1 dollar = 47.4 Som (zwarte markt 48 Som), ze verkiezen grote coupures (vanaf 50 dollar), voor kleinere briefjes krijg je slechts 47 Som.
  • Kirgistan is naar onze normen heel goedkoop te be-reizen.Reizen in Kirgistan informatie

  • Klimaat : Kirgizië is al behoorlijk koud (zeker in vergelijking met Uzbekistan en Xinjiang) vanaf half september. Af en toe is er een warmere dag, maar de meeste dagen voelt het echt al dat de winter begonnen is, de zon is hard en geeft nog veel warmte, maar van zodra je in de schaduw loopt heb je enkele pulls nodig. In de bergen op 2000m vriest het 's nachts.
  • De prachtige Kirgizische Komuz-muziek hoor je af en toe (vooral in Osh) spelen, maar is enorm moeilijk te vinden. Je moet echt vele cassette winkels aflopen vooraleer je een cassete met traditionele Kirgisische muziek vindt. Osh lijkt mij de beste plaats. In Bishkek kun je in sommige souvenirwinkels (oa in een grote supermarkt niet ver van Lenin op Chuy) een CD van een concert van "Nurak & Bakyt" opgenomen in Tsjechie vinden, de enige CD van Komuz-muziek die ik gezien heb. Ik vond een cassette van de groep Kambarkan in Karakol op het einde van de kleine bazaar na lang zoeken.