Kirgizie Reizen
Home > > Reizen naar Kyrgystan > Trekkings rond Karakol

Reizen naar Karakol

 • kyrgyzstan reizenReizen met openbaar vervoer : de bus van Bishkek naar Karakol : het is 5.5 uur reizen met mashrutka (minibus, vertrekt als vol), tickets voor de bus kosten 180 Som, er is veel transport 's morgens. De grote bus met vaste uren zou er 9 uur over doen en overal stoppen.
 • Budget hotels in Karakol : Yak Guesthouse, een echt 'backpackers hotel', ontmoetingsplaats voor reizigers. Eigenlijk is het een heel gezellig houten kozakken-boerderijtje in het stadscentrum. In de bar beneden zijn veel videos over Kirgizie, vriendelijke baas. Kamers kosten 4 dollar per nacht (heel uitvoerig ontbijt inbegrepen). Een avondmaal in het hotel kost 4 dollar. Het avondmaal is wel lekker, maar een beetje duur. Je hebt echter weinig andere keuze in Karakol. Er zijn geen restaurants die 's avonds open zijn, alleen zatte vodkacafes. Het Yak hostel heeft verder propere eenvoudige kamers, sommige kamers hebben geen deuren enkel een gordijn, slechts 1 WC en douche. Er is een sauna. Het Yak hotel organiseert ook excursies naar Altyn Arashan (zie onder), het kleine kuuroord in de bergen.
 • Internet cafes in Karakol : als het echt moet kun je in de Kumtor supermarkt op het net voor 3 Som/minReizen naar Altyn Arashan

 • kyrgyzstan reizenReizen met openbaar vervoer van Karakol naar Ak Suu sanatorium : verschillende minibussen rijden daarheen, halverwege tussen Ak Suu dorp en het sanatorium is het jeep-pad dat naar boven loopt richting Altyn Arashan, vraag om daar afgezet te worden. Een ticket voor een minibus kost 10 Som, een taxi kost 100 Som van Karakol tot aan het begin van het pad.
 • Het Jeeppad naar Altyn Arashan : Het kleine berggehucht Altyn Arashan is te voet te bereiken via een stijgende aardeweg die in het begin een rivier volgt met Alpijnse bossen aan de overzijde. Het is 3.5 tot 4u wandelen zonder pauzes. Er rijdt ongeveer 1x per dag een jeep naar boven, vraag in Yak hotel als je meekunt.
 • Altyn Arashan : redelijk mooie vallei met rivier, uitzicht op witte bergtop en 5 huisjes, goede uitvalsbasis voor trektochten in omgeving, half-september ligt de temperatuur 's nachts rond het vriespunt. Er zijn heel eenvoudige warmwaterbaden langs de rivier : een hutje met daarin een betonnen "jaccuzzi" gevuld met bronwater van 40 graden.
 • Altyn Arashan : 3 heel eenvoudige "hotels" :
  • Hotel van de natuur conservator : de man en zijn vrouw zijn 's avonds zat en onbeleefd door de vodka, een bed voor 100 Som per nacht, de permit voor het natuurgebied moet je direct betalen. Het budget hotel is soms volzet door groepen; er is slechts plaats voor 20 personen, maaltijden mogelijk. Toen ik er aankwam was het hotel volzet door een Duitse trekkersgroep en moest ik onderkomen zoeken in de wel erg rudimentaire boerderij (zie onder).
  • Yurt Yak Tours Hotel : vlak naast de herberg van de hotel conservator, maar heeft er niets mee te maken. Vraag aan Valentin van het Yak hotel in Karakol als hij plaats heeft.
  • Boerderij : als bovenstaande hotel opties volzet zijn kun je terecht als laatste mogelijkheid bij de bazige boerin die de warmwaterbronnen uitbaat. Ze verhuurt bedden in slaapzalen dorms van 4 tot 8 personen voor 40 Som per bed. Vooral Siberiers die komen voor de warme bronnen verblijven hier. Het is er nogal koud (geen verwarming), er is niets te eten voorzien. Breng je eigen voedselvoorraad mee, Instant noodles zijn een goede opwarmer.
 • Paardenverhuur in Altyn Arashan : herders komen een kijkje nemen 's morgens rond de huizen als er geïnteresseerden zijn om van hen paarden te huren aan 50 Som per uur.
 • Altyn Arashan permit : kost 8 dollar voor 3 dagen en 30 dollar voor meer dagen, deze permit is voor het hele berggebied - natuurpark, je moet ze pas betalen als de conservator je vindt, met de tent kun je ze dus gemakkelijk ontlopen. Als je in een van de hotels verblijft (ook in de boerderij), vindt de conservator je wel.
 • Mijn belevenissen in Altyn Arashan kun je lezen bij de Reisverhalen Kirgizie.