Kirgizie Reizen
Home > > Reizen naar Kyrgystan > Qolma (Kulma) Pas in Tadjikistan

Qolma (Kulma) - Beshkurgan pas

  • kyrgyzstan reizenKolma pass : Deze pas op 4762 meter hoogte vormt de grens tussen Tadjikistan en China en werd in 2004 open gesteld. Ze verbindt Tashkurgan met Murghab.
  • Beperkingen - restricties - permits voor de Kulma pas : Voorlopig lijkt deze grensovergang enkel open voor burgers uit Tadjikistan en China, maar dit kan in de toekomst veranderen.
  • Transport - Openbaar vervoer over de Kulma pas: Sinds juni 2004 zou er een openbare busverbinding moeten zijn die de afstand van 669 kilometer tussen Khorugh-Khorog (Tadjikistan) en Kashgar (China). Volgens plan zou in elke stad op de 6de, 16de en 26ste dag van de maand een bus vertrekken, maar door gebrek aan passagiers is dit herleid naar 1 bus op de 16de van de maand (om 9am Beijing tijd vanuit Kashgar), die dan nog enkel vertrekt als er voldoende passagiers zijn (en dat zou nog niet vaak gelukt zijn). Sinds begin 2005 zou de grens ook gesloten zijn tussen de 1ste en de 15de van de maand, wegens onvoldoende volk dat deze grensovergang gebruikt. Tadjieken charteren een taxi tot aan de grens en charteren vanaf daar een nieuwe lokale taxi.