Turkmenistan Reizen
Home > > Reizen naar Turkmenistan > Turkmenbashi & Kaspische Zee Kust

Turkmenbashi - Kaspische Zee kust

  • turkmenistan reizenBezienswaardigheden in Turkmenbashi : er is eigenlijk totaal niets te zien behalve strand, alhoewel de stad zelf geen strand heeft. Het strand van Turkmenbashi ligt in Avaza, een langgerekte lelijke strook huisjes 10 kilometer noordwaarts. Een taxi vanuit Turkmenbashi kost 10.000 Manat. Een appartement voor 4 personen aan de Kaspische zee kust kost 10 dollar. De Kaspische zee is verrassend proper in vergelijking met het vervuilde water voor Baku. Het strand is smerig waar er wat sfeer is (barbecue shashlik brochette tenten), en proper elders.
  • Reizen met groepstaxi van Ashgabat naar Turkmenbashi kost 150.000 manat per persoon op basis van 4 personen, maar waarom zou je dit doen als een vliegticket 35.000 manat kost ? Treinen zijn er ook vanuit Ashgabat om 19.15 en 22u. Je moet vroeg reserveren want in juni, juli en augustus is Turkmenbashi een heel populaire badplaats.
  • Budget Hotel Turkmenbashi tegenover het treinstation van Turkmenbashi : oud Sovjet hotel, een bed in een kamer kost 48.000 Manat per persoon.
  • Turkmenistan Airlines kantoor tegenover het trein station van Turkmenbashi : er zijn vluchten naar Dasoguz (2x daags 1050 en 1530, vliegtickets kosten 37000 manat), Ashgabat (7 vluchten per dag, een vliegticket kost 32.600 manat), verschrikkelijk goedkoop, je kunt kiezen tussen gevaarlijk oude Antonovs of moderne Boeiings 717.
  • Reizen naar Chagyl : klein dorpje in richting van prachtig natuurgebied Kaplankyrski (een soort enorm ongerept Pammukale) in het Noordwesten van Turkmenistan. Ik zocht naar een mogelijkheid om bij Kaplankyrski te geraken met openbaar vervoer en vermoed dat je met deze bus naar Chagyl wellicht al een eind in de goede richting geraakt. Ik had geen tijd door de korte visum duur ze te proberen. De bus naar Cagyl vertrekt in Turkmenbashi op maandag om 8 am, woensdag 8am, zaterdag 7 of 10am. De vertrekplaats is voor het treinstation van Turkmenbashi. Chagyl lijkt het laatste dorpje van de bewoonde wereld. Wellicht kun je daar dan proberen een woestijn jeep te regelen of een woestijn truck te liften. Na Chagyl gaat de weg over in een zandpad. Er zijn geen hotels, maar de bevolking zou er heel gastvrij zijn, koop geschenken in de Russische bazaar in Ashgabat. Turkmenbashi heeft ook een kleine bazaar.