Turkmenistan Reizen
Home > > Reizen naar Turkmenistan > Van Azerbaijan naar Turkmenistan

Reizen van Azerbaijan naar Turkmenistan

  • turkmenistan reizenDoor een discussie over een booreiland in de Kaspische zee kan het zijn dat de Turkmeense ambassade in Azerbaijan tijdelijk gesloten is als het geruzie weer eens oploopt . Vermits er geen Turkmeense ambassade is in Georgië, is Yerevan de enige mogelijkheid in de Zuidelijke Caucasus om het Turkmeens visum te kopen als je overland wil reizen.
  • In de luchthaven van Ashgabat kan een Turkmeens visum verkregen worden in 5 minuten alsje een uitnodiging hebt, je krijgt een 10 dagen toerist visum vanaf de datum van aankomst, zelfs als deze datum in het midden van de periode voorzien in je uitnodiging valt.
  • Vanuit Baku kun je vliegen met Turkmenistan airlines voor 121 dollar en met Lufthansa voor 282 dollar. In omgekeerde richting (van Ashgabat naar Baku) is het 20 dollar.
  • Turkmenistan airlines vliegt nog voornamelijk met AN24, stokoude Antonovs, alhoewel je het geluk van een splinternieuwe Boeing 717 kunt hebben. Tickets kun je enkel halen in hun kantoor op de tweede verdiep van Hotel Azerbaijan in Baku, telefoon 930283, F 935315, Mr. Bahadur GSM 502162784
  • Naar Baku airport met bus 16 vanaf 28 Maya of 40.000 voor taxi. Voor meer informatie over reizen in Azerbeidjan, zie de Reisgids Azerbaijan.
  • Taxi luchthaven Ashgabat naar centrum : maximum 3 dollar (vraagprijs is 10 dollar, met benzine die minder dan 1 frank per liter kost is dit te veel); in omgekeerde richting is het 10.000M