Roemenië Reizen
Home > > Reizen naar Roemenie > Trektochten in de Karpaten

Karpaten : Landelijk gebied ten Westen van Sibiu

roemenie reizenJe kunt met 7 treinen per dag reizen naar de Karpaten vanuit Sibiu.
  • Reizen naar Cristian : schattig Roemeens dorp temidden van de velden waar boeren met paard en kar rondrijden. Ligt wel nog in de vlakte.
  • Reizen naar Sibiel : Landelijk dorpje aan de voet van de heuvels van de Karpaten, nog net in de vlakte. Er loopt een kleine asfaltweg door het dorp, maar voor de rest zijn het enkel geplaveide straatjes. De uitbaatster van het glasikonen - museum (blauw huis naast de kerk van Sibiel) kan je in contact brengen met 40 gastfamilies die overnachting en maaltijden van de boerderij aanbieden. Naast de kerk is een klein budget hotel Luca.
  • Reizen naar Saliste : Saliste heeft al meer weg van een landelijk stadje. Vlakbij loopt een grote baan.
  • Reizen naar Funtenele : deelgemeente van Sibiel. Schitterend landelijk dorpje genesteld in de heuveltjes. Klein winkel en bron met drinkbaar water. Geen hotels. Schattig mini volkskunde museum. Volg vanaf het station van Sibiel de weg naar Sibiel en sla af naar links aan de pijl Muzeul. Deze weg loopt samen met een wandelroute aangegeven door een blauw kruis op witte achtergrond dat bovenaan Funtenele doorloopt naar een berghut in de Karpaten. Volg het blauwe kruis of vraag naar Cabana Funtenele (hut in de bergen op 1257 meter hoogte) of Monte Sus. De weg naar de berghut loopt via een karrenspoor door de prachtige heuvels van de Karpaten. De hut ligt op 4.5u wandelen van het treinstation van Sibiel en op 3 uur trekken vanaf de top van het dorpje Funtenele (hoogte 580 meter). Vanaf daar zit je op een circuit van berghutten van de Karpaten dat doorloopt tot in het Faragas gebergte. Funtenele lijkt mij een uitstekend vertrekpunt voor een meerdaagse trektocht. Begin april is de hut enkel op zondag open.
  • Mijn belevenissen in Karpaten kun je lezen bij de Reisverhalen Roemenie.