Roemenië Reizen
Home > > Reizen naar Roemenie > Reizen naar Bucharest (Boekarest)

Reizen naar Bucharest

  • roemenie reizenAankomst in de luchthaven van Bucharest : de luchthaven van Boekarest ligt op 30 minuten rijden van het centrum van Bucharest. Er zijn wisselkantoren, maar je wisselt er best maar een kleine hoeveelheid geld, want de wisselkoersen in het centrum van Bucharest zijn veel beter. Je kunt ook Roemeens geld uit de muur halen aan de ATM muurautomaat in de luchthaven. De Taxi's van de firma Fly Taxi hebben het monopolie op het vervoer vanaf de luchthaven en vragen ongeveer 15 euro voor de rit naar het centrum van Boekarest. Als je echter een normaal taxi bedrijf opbelt, zoals CrisTaxi (tel. 021 9461) of Meridian (tel. 021 9444) en vraagt je op te wachten net buiten de luchthaven, dan kost de rit tot drie maal goedkoper. Gewone taxi's mogen in principe de luchthaven niet binnen, enkel Fly taxi heeft daartoe het monopolie. Gewone taxi's die vanuit Bucharest vertrekken kunnen je wel in de luchthaven afzetten, maar moeten daarvoor wellicht een dure commissie betalen aan Fly Taxi die ze dan aan jou doorrekenen. Als je een beperkt budget hebt kun je wellicht afspreken je net buiten het luchthaven domein af te zetten en zo een heel stuk te besparen. Je kunt ook een stadsbus nemen naar het centrum van Boekarest (de bus stopt in Piata Victoriei, Piata Romana en Piata Universitatii) die vertrekt om het half uur van 5u23 's morgens tot 23u53. Tickets voor deze bus kosten 40.000 Lei en worden verkocht in het luchthavengebouw (loket aan de rechterkant bij het buitengaan)
  • Budget hotels in Boekarest :
    • Budget Hotel Hostel Villa Helga, Str. Salcâmilor 2, Telefoon 610 22 14, Fax 610 22 14, de oudste en lange tijd de enige IYHF jeugdherberg in Roemenie, gezellig met living, keukentje, kamers van 8 bedden, 10 euro per nacht, inclusief ontbijt EN inclusief het wassen van je vuile kleren. Je kunt best reserveren in zomer, want deze jeugdherberg is heel populair en de ideale plaats om andere reizigers te ontmoeten. Taxi vanaf Noordstation van Boekarest kost een paar euro. Je raakt er ook met bus 86 vanaf het trein station, stap af in Piata Gemeni en neem de eerste straat rechts.
    • Budget Hotel Elvis Villa, Str. Avram Iancu 5, Telefoon 312 16 53 : gratis laundry (kleren wassen) en internet toegang. Alle kamers hebben airconditioning. Vertrek met de bus vanaf Piata Universitatii, stap af aan de derde halte, wandel voorbij het rondpunt en het Acropolis achtig gebouw en sla dan rechts af. Een bed kost 10 euro per nacht, 26 euro voor 3 nachten, 55 euro per week en 150 euro per maand.
    • Budget Hotel Villa 11, Str. Institutul Medico Militar 11, Telefoon 0722 49 59 00, vriendelijk pension bij het noordstation van Boekarest, best reserveren als je plaats wil hebben in dit budget hotel, een bed in een dormitory slaapzaal kost 10 euro tot 12.50 euro per persoon, een dubbele kamer met badkamer kost € 28 per kamer. Het hotel kan je komen ophalen in de luchthaven van Bucharest voor 10 euro.
  • De Stadgids Bucharest InYourPocket staat vol met nuttige adressen en reis informatie. Ze is overal te koop in het centrum van Boekarest.
  • Mijn belevenissen in Boekarest kun je lezen bij de Reisverhalen Roemenie.